Uitleg V&Mentoraat

15156793_1183946081685125_210706988248840883_o

WAT HOUDT HET V&MENTORAAT IN?

Stichting Vrouw & Media heeft twintig vrouwelijke topjournalisten bereid gevonden hun kennis en kunde te delen met ambitieuze vrouwen zoals jij. Vrouwen die de tijd nemen om jou persoonlijk te coachen. Zo kan een door de wol geverfde radiomaakster tips en tricks geven aan een jonge maker en een hoofdredacteur haar ervaring met leidinggeven delen met een kersverse redactiechef.

Het is handig (en leuk!) om te sparren met iemand uit het vak die meer ervaring heeft, maar niet je collega is. Ook is het fijn om een periode heel gericht met een concrete leervraag aan de slag te gaan. Daarnaast is het leerzaam om andere vrouwen uit je eigen vakgebied te ontmoeten. Ook zij kunnen je helpen met je journalistieke vragen, en je koppelen aan hun netwerk. Door deel te nemen aan het Mentoraat werk je gericht aan je carrière en ontmoet je een heleboel interessante vrouwen.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Het V&Mentoraat duurt een half jaar en bestaat uit de volgende bijeenkomsten:

  • Voorbereidende sessie van mentees onderling (januari)
  • Kick-off voor mentees en mentoren (februari)
  • Drie ontmoetingen tussen mentee en mentor, van minimaal anderhalf uur per afspraak (samen in te plannen tussen februari en mei)
  • Intervisiebijeenkomsten voor mentees en mentoren onderling (april)
  • Afsluitende bijeenkomst (begin juli)

VOOR WIE IS HET?

Iedereen is welkom om mee te doen aan het V&Mentoraat, al is enige werkervaring een vereiste. Verder maakt het niet uit wat je in de journalistiek doet, of je in vaste dienst bent of freelance werkt. We maken de matches tussen mentor en mentee zo optimaal mogelijk, waarbij we rekening houden met het medium en jouw leervragen.

WAT KOST HET?

De kosten voor het hele programma zijn €400.  Hiervoor heb je recht op drie (één-op-één) afspraken met je mentor en op vier netwerkbijeenkomsten van Vrouw & Media die rondom het programma worden georganiseerd (een eerste kennismaking met andere deelnemende mentees, de officiële aftrap met mentoren, een tussentijdse intervisiebijeenkomst en de feestelijke afsluiting). Maar je kunt ook in aanmerking komen voor korting. Zowel de NVJ als Auteursbond bieden aan hun leden te sponsoren voor het V&Mentoraat. Dat betekent dat je als lid van de NVJ of van de Auteursbond € 150 korting kan krijgen. Dus dan betaal je dus nog maar € 250 voor het hele traject.

HOE MELD IK ME AAN?

Neem de lijst met mentoren goed door en kies drie vrouwen die jij graag als mentor zou willen hebben. Meld je vervolgens vóór 1 december aan via deze link. We vragen naar je CV en een antwoord op een aantal vragen die gaan over je motivatie, je leervragen en je ambities. Stichting Vrouw & Media kiest uit de aanmeldingen de best passende kandidaten en maakt optimale matches tussen mentees en mentoren. Rond 15 december ontvang je per mail een bericht of je bent geselecteerd voor het V&Mentoraat 2018.

Ook in 2019 willen we een V&Mentoraat starten.
Meld je aan voor onze Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over wanneer je je aan kunt melden.

Create a website or blog at WordPress.com