Mentorenprogramma

VM_icoon_mentorWil je in een nieuwe tak van de journalistiek beginnen? Tips krijgen over leidinggeven op een redactie? Een boek schrijven, met motiverende begeleiding? Of de fijne kneepjes van het presenteren leren, wegwijs worden in politiek Den Haag, sparren over onderzoeksjournalistiek, hulp krijgen bij het bedenken van een online strategie, aansprekende opdrachtgevers binnenslepen, producties in het buitenland maken? Dit – en nog véél meer – kan met het Vrouw & Media Mentorenprogramma. 35 journalisten willen hun vrouwelijke collega’s één op één begeleiden, in een journalistiek coachingsprogramma van een half jaar. Wie de mentoren zijn? Dat zie je hier.

Het Vrouw & Media Mentorenprogramma koppelt een ervaren journalist aan een jong talent (met minimaal drie jaar werkervaring) of aan een journalist met meer ervaring die advies nodig heeft bij een bepaald aspect van haar carrière. Zo breiden vrouwelijke journalisten hun netwerk uit, leren ze nieuwe vaardigheden en blijven ze gemotiveerd om steeds weer het beste uit zichzelf te halen.

logoNVJMentees betalen 100 euro per maand voor een traject van zes maanden. Hiervoor krijg je drie uur (één-op-één) begeleiding per maand. Daarnaast geeft deelname gratis toegang tot de borrels die Vrouw & Media gedurende het mentorenprogramma organiseert. Het programma wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de FreeLancersAssociatie (FLA). Leden van de NVJ en de FLA krijgen daarom 200 euro korting op het programma en betalen in totaal 400 euro in plaats van 600 euro. Als je lid bent van zowel de NVJ als de FLA, dragen beide organisaties zorg voor de helft van de korting.

logo_FLAMeedoen aan het mentorenprogramma 2015? Meld je aan via aanmelden@vrouwenmedia.com voor maandag 9 februari a.s. Voor je aanmelding hebben we de volgende gegevens van je nodig:

1) Een top drie van de mentoren door wie je begeleid zou willen worden

2) Een motivatiebrief waarin je een duidelijke doelstelling – of meerdere doelstellingen – formuleert

3) Jouw curriculum vitae

4) Ben je lid van de NVJ of de FLA? Vermeld boven aan je motivatiebrief jouw lidmaatschapsnummer.

NB: om in aanmerking te komen voor korting, moet je voor 1 februari lid zijn geworden.

Klik hier om te kijken wie de mentoren zijn.

Op basis van jouw top drie, motivatiebrief en cv kijken we of een goede match kan worden gemaakt tussen jou en een mentor. In de week van 16 februari ontvang je bericht of je deel kunt nemen aan het programma.

De aftrap vindt plaats op zondag 8 maart (internationale vrouwendag) in Amsterdam (locatie wordt later bekendgemaakt). Op die dag ontmoet je jouw mentor en de andere deelnemers. Houd die datum daarom alvast vrij in je agenda!

Meer vragen? Lees hier de veelgestelde vragen over het programma of stuur een mailtje. Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers van 2014? Lees hier de blogs terug die zij toen bijhielden.

One comment

  1. Hoi, binnenkort geef ik een workshop ‘opiniërend artikel schrijven’ voor vrouwelijke ondernemers. Aanleiding is dat te weinig vrouwen in vergelijking met mannen hun mening ventileren in de media. Hebben jullie cijfers daarover? Groet, Annemarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com